Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Βράβευση βιβλίου για το Παλλαδάρι



Το παρακάτω απόσπασμα είναι το δελτίο τύπου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. το διήγημα είναι του Δημήτρη Ρήγα που έχει καταγωγή από τη Φούστανη και όντας Παλλαδαρινός είναι από τους καταλληλότερους για να αποτυπώσουν με σαφήνεια κάποια πράγματα. Το έργο έχει όνομα «Το Πελλαδάρι στους αιώνες» και πήρε το Ά βραβείο στο ΄Γ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ενηλίκων για ανέκδοτο διήγημα με θέμα «Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός και η διαχρονική του πορεία» 

ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)
ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Γ΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ενηλίκων
για ανέκδοτο διήγημα, με θέμα
«Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός και η διαχρονική του πορεία»

Ο Πρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στον Διαγωνισμό καθώς επίσης και την Επιτροπή Αξιολόγησης και όσους συνέβαλλαν στην καθιέρωση αυτού του θεσμού.
H Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε :
Ομοφώνως, να δοθεί Α΄ βραβείο στο διήγημα με τίτλο «Το Πελλαδάρι στους αιώνες», του Δημήτρη Ρήγα, από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, διότι βασιζόμενο στην αφήγηση της ιστορίας ενός χωριού της Νότιας Προποντίδας, δίνει παράλληλα με εξαιρετικά λειτουργικό και πρωτότυπο λογοτεχνικό τρόπο, την ιστορία όλων των πόλεων της σημαντικής αυτής περιοχής του Ελληνισμού.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης απονομής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, στις 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, (Πατρ. Ιωακείμ 4 – Ν. Ιωνία, Σταθμός ΗΣΑΠ) -Πληροφορίες στο τηλ. 210 27 95 012

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Παλλαδάρι Βιθυνίας είναι ένα από τα χωριά στο οποίο κατοικούσαν οι σημερινοί κάτοικοι της Φούστανης και οι πρόγονοι τους πριν από την Μικρασιατική καταστροφή. Το να παίρνει βραβείο ένα τέτοιο διήγημα μας κάνει βαθιά υπερήφανους πόσο μάλλον όταν το έχει γράψει ένας συντοπίτης μας. Συγχαρητήρια !      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου